Få hjælp på et behandlingscenter

Der er i Danmark en alkoholkultur, der siger, at når mennesker samles og skal hygge eller feste, så skal der alkohol på bordet og det er sjældent socialt accepteret at sig nej tak. Det er kun hvis du køre bil eller er gravid, at det som udgangspunkt er ok at sige nej. Den alkoholkultur øger risikoen for, at man kan få et misbrug. Derfor er det også muligt gratis at få hjælp til at komme ud af sin alkoholmisbrug på et af de behandlingscenter, der er omkring i landet. Et eksempel kunne være https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/

Få råd og vejledning

Er du i tvivl om hvorvidt du har et alkoholmisbrug eller du gerne vil have hjælp til at komme ud af et, er der flere muligheder. Du kan opsøge din læge, din kommunale sagsbehandler eller du kan opsøge et af de misbrugscentre. der findes rundt omkring i Danmark. Du kan opsøge dem personligt eller ringe til dem. Det er muligt at tage en råd og vejledningssamtale på et misbrugscenter og være anonym. Det er også gratis. Hvis i under samtalen finder ud af, at der er brug for mere hjælp en en råd og vejledningssamtale kan tilbyde, vil det være nødvendigt at opgive sit cpr nr. for forsat at kunne få gratis behandling. Det er muligt at forblive anonym, men så skal man selv betale for behandlingen.

En helhedsorienteret behandling

I dag nøjes man ikke længere med at give en misbruger antabus og så overlade ham til sig selv. I dag kigger man også på de bagvedliggende årsager, der kan ligge til grund til misbruget, samtidig med at man også fokusere på tiden efter endt behandling. Ved at anerkende og arbejde med tiden efter endt behandling sikre man, at der er en større sandsynlighed for at misbrugeren ikke vender tilbage til sit gamle netværk og misbrug.