Har du glemt reglerne til Hjerterfri?

24 september 2021
Anders Lundtang Hansen

Du er sådan set helt klar på at tage et spil Hjerterfri, men det er bare ved at være et stykke tid siden, at du spillede sidst, men så længe siden burde det ikke være.

Men når du sætter dig til bords med de andre for at spille kortspillet, så kan du godt mærke, at det kniber med at få reglerne frem, og der er andre, der skal guide dig.

Faktisk er I nødt til at tage et forsøgsspil til at starte med, hvor I hjælper hinanden – specielt dig – så man lige får genopfrisket reglerne.

Når det så bliver tid til at spille, så sker det, at du laver et træk, som du får at vide, at man ikke må lave, og selvom der er konsensus ved bordet om, at du lavede en brøler, så er du ret sikker i din sag på, at sådan må man godt spille.

Tjek op på reglerne til Hjerterfri, hvis du tvivler

Men selvom du bliver forelagt reglerne, så mener du, at det ikke er de officielle regler, og at det er nogle regler, der er lavet til anledningen – eller er det nu bare igen dig, der husker forkert?

Hvis man så ligefrem spiller online, så er det ikke lige så let at stoppe spillet og spørge de andre, hvordan man gør.

Her er reglerne også forelagt og vedtaget på forhånd, så man ikke bare kan indvende, hvis man ikke er tilfreds med, hvordan der bliver spillet.

Så her er man nødt til at være sikker på reglerne til Hjerterfri på forhånd og specielt, hvordan det spilles det givne sted på nettet, hvor man har valgt at spille det.

Som regel vil reglerne her være skrevet, så man kan sætte sig ind i, hvordan man gør, og man kan lige skæve til dem midt i spillet, hvis man lige skulle komme i tvivl.

Flere Nyheder