Kranføreruddannelse – hurtigt og let

23 august 2021
Camilla Skøtt

Vil du gerne have en kranføreruddannelse som et led i din efteruddannelse? Så læs med her, hvor vi tager et kig på, hvad det kræver, og ikke mindst hvad du lærer.

Er du til store udfordringer i højden, og er du vild med tanken om at have ansvar for det helt store gods? Så kan uddannelsen til kranfører helt sikkert sagtens være noget for dig. 

Som kranfører lærer du at manøvrere mobilkraner og forskellige former for lastbilmonterede kraner. Du får desuden undervisning i, hvordan du beregner løft og flytning af gods, så du ved nøjagtig, hvordan det skal gøres. Arbejdet som kranfører er derfor et varieret arbejde, hvor du skal være yderst præcis og god til at planlægge.

Der findes en lang uddannelse til kranfører, der kommer omkring det hele. Den tager 3 år og 6 måneder. Men hvis du allerede er i arbejde, og du ikke netop er gået ud af folkeskolen, så er det måske ikke denne uddannelse, du er på udkig efter. Så er det nok nærmere et krancertifikat som et led i din efteruddannelse.

Kranføreruddannelse på 10 dage – kan man det?

Har du hørt, at du kan få krancertifikat på kun 10 dage? Det er ikke helt ved siden af. Du kan naturligvis ikke få det, hvis du ikke har anden uddannelse i baghånden, men hvis du “bare” er på jagt efter et krancertifikat til at udvide din nuværende kompetenceportefølje, så er det bestemt en mulighed.

Her får du en uddannelse, der gør dig i stand til at føre mobile kraner over 8 tm til og med 30 tm med integreret kranbasis efter de gældende sikkerhedsbestemmelser. 

Det kan være et godt supplement til din nuværende uddannelse og/eller job. Er du ikke i job, kan du snakke med dit jobcenter om, hvor vidt det er muligt at få krancertifikatet på dit CV.

Flere Nyheder