Maling af badekar kan gøre dit badekar smukt igen

Et gammelt og slidt badekar, som måske er plettet af rust, kalk og okker på den indvendige side, er sjældent noget videre kønt syn. Det indbyder i hvert fald ikke til lange, varme karbade i stearinlysenes skær – og i visse tilfælde kan dette også kun frarådes, af helbredsmæssige årsager.

De grimme, misfarvede (som regel brunlige eller gullige) plamager skyldes nemlig slitage i badekarrets emalje. De kan føles ru i overfladen, og kan ikke skrubbes væk ved almindelig rengøring, da de er indlejret i selve emaljen. Den ru overflade danner de perfekte vækst betingelser for mikroorganismer så som svamp eller bakterier, idet hud og sæbe rester kan hænge fast. Og lunt vand, som det du ville bruge til et karbad, er lige, hvad sådanne mikrober skal bruge for at brede sig.

Fjern de grimme misfarvninger med maling af badekar

Hvis du vil af med de grimme pletter – og i samme omgang komme småridser og overfladiske skrammer i badekarrets emalje til livs – kan du for eksempel kontakte en badekarsmaler. En badekarsmaler er en håndværker med speciale i re-emaljering – eller maling – af badekar. Maling af badekar er en forholdsvis enkel procedure, som dog kræver et sikkert og professionelt håndelag, hvis resultatet skal blive smukt og ensartet.

Ved en maling af badekar vil håndværkeren først bruge et par timer på at rense badekarret op indvendig og slibe det, således at den nye emalje kan binde ordentligt. Dernæst vil den nye emalje – som er en komposit af uretan og akryl – blive påført med sikre strøg, således at emaljen bliver lækker og glat, når den hærder op. Selve hærdnings processen tager omkring 24 timer, hvorefter dit badekar atter er klar til de lange, lune karbade, som er noget af det mest afslappende, der findes.

Du kan få et gratis og uforpligtende tilbud på maling af badekar hos badekarsmaler.dk