Træfældning i tætbevoksede områder

23 september 2021
Anders Lundtang Hansen

Hvis man skal lave træfældning ordentligt, så skal man lave professionelle om at gøre det, hvor du kan læse om nogle og deres teknikker her: https://alstraeservice.dk/traefaeldning-topkapning/ 

Det er jo klart, at hvis man har et lille træ, som der er mindre end en selv derhjemme, så kan man nok lige fælde det med en sav, men når det begynder at være et stort og gammelt træ i ens have, som der kan risikere at vælte over i naboens tag, så skal man lade de kloge parter tage sig af det, så der er mindst chance for uheld.

Men hvad gør man så for eksempel, hvis man nu har et stort skovareal, hvor der er mange ældre træer, som man gerne vil have fjernet, så man kan lave et grønt areal til offentlig brug?

Så skal man til at tænke sig om.

Træfældning i tæt skov kan sagtens lade sig gøre

Man skal starte med at se på, hvad det er for nogle træer, man har med at gøre, for man kan risikere, at det er mange forskellige træer, der bare har fået lov til at vokse vildt blandt hinanden, som der ikke er klippet til i mange år.

Så man må forsøge at skære alle de grene væk, som der er i hovedhøjde, så man kan danne sig et overblik over, hvor mange træer man har med at gøre, hvor høje de er, og hvem der skal tage sig af hvilke.

Så begynder man måske med noget topkapning, sidenhen kan man skære alle grenene af, og så kan man fælde træerne og skære dem ud i mindre stykker.

Til slut skal man så fræse stubbene op, så der ikke kommer nye træer op.

Og så er det ellers bare med at ordne jorden, så man kan gøre klart til at lave et grønt område eller så noget andet her.

Flere Nyheder