Tre råd til dig, der skal flytte

26 oktober 2021
Steffen Hansen

advertorial

Hvis du skal i gang med at flytte ud af din lejlighed, så har du mere end rigeligt at se til. Der er mange ting, der skal ordnes inden du overdrager nøglen til din udlejer. Vi vil liste nogle af de ting, som du skal være særlig opmærksom på, før du overdrager lejligheden til en ny person.

1. Skal du male?

En af de ting, som du skal være særlig opmærksom på, det er maling af din lejlighed. Det er ret normalt, at du skal male dit lejemål, før du flytter ud. Du skal nemlig efterlade det i samme stand, som du modtog det. Læs din huslejekontrakt, om hvordan udlejeren ønsker malerarbejdet gjort. Det kan være, at han eller hun har en præference i, at du får gjort det af en professionel maler. Hvis det er tilfældet, så skal du ud og finde en maler. En maler kan du finde via Google, ved at skrive f.eks. “maler haslev” i søgefeltet. Så kan du se, hvem du kan kontakte. 

 

2. Har du alle nøglerne?

Der kan godt være en del nøgler, som du skal have styr på. Derfor er det en god idé, at du lige tjekker op på, om du har alle nøgler i din besiddelse. Det kan være, du har mistet nøglen til loftrummet eller til cykelkælderen. Så før du overdrager lejligheden, kan du få lavet de nye kopier, så den nye lejer kan få sine nøgler. 

 

3. Skal gulvet slebes?

I nogle kontrakter kan du risikere at skulle slibe gulvet. Det er efterhånden også blevet en normal ting at tilføje i lejerkontrakten, så derfor er det vigtigt du læser, om det også er tilfældet for dig. Du kan selv leje udstyr til at slibe gulvet, men du kan også kontakte professionelle gulvlæggere til at slibe gulvet for dig. Hør dig ad, hvad din udlejer siger i forhold til gulvslibning, før du begynder at betale dyre domme for gulvslibning. 

Flere Nyheder